“Oké, het voldoet niet maar het is opgeleverd…”

30-08-2021 | Column
ir. H.C.M. (Hajé) van Egmond, lid deskundige van de RvA. Beleidsadviseur Kwaliteitsborging, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voordat ik in 2015 arbiter werd, had ik weinig of geen ervaring met de privaatrechtelijke bouwregelgeving. Wel had ik al veel schadeonderzoek gedaan, maar de juridische afhandeling daarvan was tot dan toe voor mij aan het oog onttrokken.
Lees verder

Reina Weening in FD: 'Sneller ingrijpen voorkomt dat bouwconflicten ontsporen'

17-06-2021 | Column

Reina Weening in FD:

'Sneller ingrijpen voorkomt dat bouwconflicten ontsporen'  Arend Clahsen - Financieel Dagblad 16 juni 2021 Als het misgaat bij een bouwproject, gaat het al snel goed mis. Zo kampten het Zuidasdok en de Afsluitdijk door onvoorziene omstandigheden met enorme kostenstijgingen.
Lees verder

voorkomen is beter dan genezen: ook in aanbestedingen

01-06-2021 | Column
prof.em mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis en mr. Andrea Chao, partner bouw- en aanbestedingsrecht Bird & Bird.

De voorzitter van de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen heeft ons uitgenodigd om een blog te schrijven voor de website van de Raad. Die eervolle uitnodiging nemen we graag aan. De uitnodiging plaatste ons wel voor de vraag waar iets over te zeggen.
Lees verder

De RvA anno 2021: 'there is nothing so stable as change'

15-04-2021 | Column
Reina Weening, RvA-bestuursvoorzitter

De RvA anno 2021:

De Raad van Arbitrage (RvA) legt in toenemende mate de nadruk op het voorkomen van geschillen. Dat sluit niet alleen aan bij de behoefte van alle partijen in de bouwwereld: het kenmerkt ook de inzet die de RvA al vanaf zijn oprichting in 1907 altijd heeft gekozen.
Lees verder